середа, 15 травня 2024 р.

    Проблема сімейного читання є суспільно значима. Тому для ефективної організації сімейного читання, в Міжнародний день сімʼї в бібліотеці села Гриньків представлена виставка-порада «Читання починається з сімʼї»
     Інтерес до читання значною мірою залежить від ставлення до книги в сімʼї. Сімʼя є тим первинним колективом, де дитина вперше засвоює норми моралі, правила співжиття, набуває перших навичок суспільної праці, де формуються її ідеали.
Сімейне читання- це форма спілкування, в якій беруть участь як мінімум троє: дитина, батьки і автор книги.
     Головна відмінність сімейного читання від інших його видів - класного і позакласного - полягає в тому, що батьки, читаючи дитині книгу, починають по-справжньому займатися її духовним розвитком, формуванням її особистості. Традиції такого читання благодатно впливають на всю родину, воно передбачає духовне спілкування сімʼї , зміцнення духовних звʼязків. В нашій Україні ці традиції мають глибоке коріння. Сімейне читання було невідʼємною частиною проведення дозвілля разом із рідними.
     Сімейне читання передбачає звернення до творів, цікавих всім членам родини, тож до уваги користувачів бібліотеки на виставці  запропоновані різні книги , які можна читати в голос, обговорювати, аналізувати прочитане в колі родини.

     Тільки спільними зусиллями бібліотеки і сімʼї ми зможемо відродити гарну традицію сімейного читання і стати запорукою успішності дітей, надавши їм можливість долучитися до світових книжкових скарбів, що зберігає бібліотека; домогтися щоб книга стала бажаною і потрібною в кожному домі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Літні канікули -унікальна можливість залучення до книги нових читачів , створення простору творчості і приємного спілкування з літературою ...