неділя, 14 липня 2024 р.

 Профорієнтаційна робота - один із важливих напрямків роботи бібліотек з молоддю. Для допомоги усвідомленого вибору майбутньої професії в бібліотеці представлена виставка-адвайзер «На допомогу випускнику».


Перед випускниками  стоїть нелегке завдання вибору професії до душі, визначення професійного життєвого шляху.

Кожна людина народжена для якоїсь справи. І щоб бути щасливою і самодостатньою особистістю слід лише знайти своє призначення у житті .

Дуже важливо не помилитися у виборі майбутньої професії. Вибір професії - це складний і відповідальний крок у житті кожного. Відомо, що коли людина працює з задоволенням, вона не помічає часу і втоми.  Вибір професії припадає на підлітковий вік, а це особливий та дуже не простий, але важливий період кожної людини . Часто вибір професії є неусвідомленим, непродуманим, необґрунтованим і може мати негативні наслідки для людини в майбутньому. 

Універсальних рецептів вибору професії немає, але деякі рекомендації та поради під час заходу ми розглянули і обговорили: формулу вибору професії; способи; труднощі; притчу про трьох мулярів.


Отже, щоб недалеке майбутнє наших випускників було щасливим їм слід зробити правильний вибір . Проте, ми повинні памʼятати , щоб в житті не сталося , яку б професію вони не обрали , людиною повинен стати кожен! 

Немає коментарів:

Дописати коментар