вівторок, 2 квітня 2024 р.

   2 квітня у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги. З нагоди цього свята в Гриньківській бібліотеці було проведено флешмоб « Візьми у руки книгу». Головна мета заходу : ще змалечку привернути увагу дітей до книги , прищепити любов до читання та виховати шанобливе ставлення до книг.


   Не дивлячись на вік електронних технологій книга залишається вічним надбанням людини. Її можна порівняти з дивом, у якому поміщається всесвіт, адже це не просто набір слів- це людська душа, наповнена знаннями, переживаннями, емоціями і любовʼю до прекрасного.
    Дитячі книги не тільки розважають і розвивають,  а й одночасно пробуджують інтерес до навколишнього світу, розвивають уяву і творчі здібності, допомагають формувати думки і смак життя у маленьких людей.
  Знайомити дитину з книгами краще змалечку, у дитини зʼявиться звичка до читання і тоді в більш старшому віці вона так само буде продовжувати читати.
   Книга-це мудрий, розважливий, найвірніший друг, який супроводжує нас усе життя. Книга- це телебачення, кіно, радіо, мистецтво, музика, наука, мотивація, мережа… Тільки книга може це поєднати і подати людям. Лише візьми її до рук!
  В цей день, звертаючись до всіх дітей хочемо сказати: «Подружіться з книгою, полюбіть її, пориньте у світ не звичайних пригод, цікавих історій, захоплюючих подорожей!»

Немає коментарів:

Дописати коментар