вівторок, 23 квітня 2024 р.

 Щорічно 22 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день Землі. Головною метою цього дня є привернення уваги до проблем навколишнього  середовища .

День Землі -це свято, яке відзначають люди всіх національностей та віросповідань; це символ єдності, усвідомлення, що тільки обʼєднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими  соціальними проблемами.

Сьогодні для нашої країни цей день є досить символічним і болючим. Війна, яку розпочала росія в Україні нещадно нищить усе живе, що є на нашій землі. Випалені та заміновані міста , села, ліси та поля - все це знищує екосистему нашої країни та несе неповторні втрати не тільки для українців, але і для цілого Світу .



Памʼятаймо , що Земля - це неоціненний дар, подарований нам природою, це - наш спільний дім, тож берегти її - наш священний обовʼязок .

неділя, 21 квітня 2024 р.

          Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину.                                   

  Василь Симоненко

Батьківщина- це наш рідний край, земля, де ми народилися, почули колискову пісню, рідну мову, відчули любов і ласку. 

Кожен житель України має і свою власну , маленьку Батьківщину, те рідне місто або село, де він народився, де має близьких, друзів, де все що оточує його змалечку здається таким привітним і близьким. Для нас, гринківчан, такою маленькою Батьківщиною є гірське село Гриньків. В бібліотеці для поглиблення знань про рідний край та виховання любові, патріотизму і національної свідомості проведено урок-подорож "Мій рідний край - моя маленька Батьківщина».


Станіслав Соломчак уродженець сусіднього села Небилів, але одружившись все своє життя прожив у Гринькові  ще у 2014 році присвятив  вірш «Моє село»

 Саме від нас залежить майбутнє нашого села. Тож любімо і шануймо свій рідний край, свою маленьку Батьківщину!

 

вівторок, 2 квітня 2024 р.

   2 квітня у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги. З нагоди цього свята в Гриньківській бібліотеці було проведено флешмоб « Візьми у руки книгу». Головна мета заходу : ще змалечку привернути увагу дітей до книги , прищепити любов до читання та виховати шанобливе ставлення до книг.


   Не дивлячись на вік електронних технологій книга залишається вічним надбанням людини. Її можна порівняти з дивом, у якому поміщається всесвіт, адже це не просто набір слів- це людська душа, наповнена знаннями, переживаннями, емоціями і любовʼю до прекрасного.
    Дитячі книги не тільки розважають і розвивають,  а й одночасно пробуджують інтерес до навколишнього світу, розвивають уяву і творчі здібності, допомагають формувати думки і смак життя у маленьких людей.
  Знайомити дитину з книгами краще змалечку, у дитини зʼявиться звичка до читання і тоді в більш старшому віці вона так само буде продовжувати читати.
   Книга-це мудрий, розважливий, найвірніший друг, який супроводжує нас усе життя. Книга- це телебачення, кіно, радіо, мистецтво, музика, наука, мотивація, мережа… Тільки книга може це поєднати і подати людям. Лише візьми її до рук!
  В цей день, звертаючись до всіх дітей хочемо сказати: «Подружіться з книгою, полюбіть її, пориньте у світ не звичайних пригод, цікавих історій, захоплюючих подорожей!»