неділя, 30 червня 2024 р.

 28 червня в Україні відзначається державне свято- День Конституції Україні. 28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи Верховна Рада ухвалила і ввела в дію  Конституцію. Цій події передували 6 років важкої праці , консультацій, криз і домовленостей. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності  України.

Цього дня, вшановуючи головний закон нашої країни , в бібліотеці проведено правову годину «Оберіг нашої державності».



 Під час заходу подорожували статтями Основного Закону, де кожне слово, кожна кома мають важливе значення, адже Конституція - це не просто набір правил про державу, про вибори, права і обовʼязки суспільства та кожного громадянина, це найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу.

«Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава». Ця слова ОсновногоЗакону держави закарбовані кровʼю в нашій національній свідомості.

Сьогодні, відзначаючи День Конституції в умовах воєнного стану, наша країна виборює основне конституційне право- жити. Жити щасливо, вільно і цивілізовано  у суверенній, незалежній, демократичній, соціальній, правовій державі .

Тож нехай наша Конституція залишається вічною гарантією нашої національної самостійності, самосвідомості та демократії. 

Разом до перемоги !

середа, 5 червня 2024 р.

Традиційно Україна , як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища, саме тому в цей день бібліотекарем  с.Гриньків проведено виховну годину «Бережи  природу для людського роду»
Природа - творець найбільших благ на землі. Вона наш вірний друг. Природа не лише гарна і корисна, але й дуже тендітна та вразлива, тому вона вимагає від людини любові і поваги, турботи і бережливого  ставлення до себе.
Сьогодні ми хочемо привернути увагу до збереження природи .
Памʼятаймо , природа потребує розуміння з боку людини. Живімо у гармонії з природою , виховуючи в собі любов до неї та інтерес до її охорони.
Ми господарі нашої планети, а вона для нас - наше життя. Берегти природу- значить берегти Батьківщину! 
Яка прекрасна природа України . Ми повинні зберегти її красу!