пʼятниця, 31 травня 2024 р.

 В бібліотеці с . Гриньків, з метою формування негативного ставлення до шкідливих звичок , які завдають великої шкоди здоровʼю людини, у Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням проведено годину- моралі « Погані звички собі на шкоду»


Звичкою вважають закономірність дій, які повторюють протягом довгого часу. Погані звички- це дії, які несуть в собі потенційну загрозу для здоровʼя, психологічного стану і навіть навколишнього середовища. Список шкідливих звичок є великий, проте сьогодні під час заходу ішла розмова про таких підступних ворогів людства: тютюн , а також алкоголь та наркотики.

Проблема шкідливих звичок є дуже актуальною в наш час , а боротьба з ними -це важка задача для кожного хто зіткнувся з цією проблемою . Боротися вже з існуючими  проблемами не просте завдання, тому краще запобігти їх появі. Ефективним способом є правильна подача інформації про шкідливість і наслідки поганих звичок. 

Сьогоднішній день - це привід ще раз задуматися що для кожного з нас важливіше, здоровʼя чи сумнівне задоволення …

четвер, 23 травня 2024 р.

  23 травня День  Героїв України.  Цього дня Україна вшановує памʼять всіх героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни , і всіх тих які прямо зараз борються проти російської армії за нашу свободу. Це свято величі духу українських вояків-борців за волю України. Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв розплатилися  життям заради своєї країни. 

  У селі Гриньків учні 1-4 класів спільно з бібліотекарем та завідуючою клубом віддали шану нашим героям покладанням квітів на могилі Січових Стрільців , до банерів наших Героїв, та традиційною хвилиною мовчання.

 


Наш основний обовʼязок- берегти  спогади про героїв , про їхні вчинки та подвиги. Памʼятати, триматися, боротися -основне завдання кожного з нас на шляху до Перемоги.

 Вічна слава та хвала всім українським захисникам і захисницям . Вічна памʼять загиблим за Україну!

середа, 15 травня 2024 р.

    Проблема сімейного читання є суспільно значима. Тому для ефективної організації сімейного читання, в Міжнародний день сімʼї в бібліотеці села Гриньків представлена виставка-порада «Читання починається з сімʼї»
     Інтерес до читання значною мірою залежить від ставлення до книги в сімʼї. Сімʼя є тим первинним колективом, де дитина вперше засвоює норми моралі, правила співжиття, набуває перших навичок суспільної праці, де формуються її ідеали.
Сімейне читання- це форма спілкування, в якій беруть участь як мінімум троє: дитина, батьки і автор книги.
     Головна відмінність сімейного читання від інших його видів - класного і позакласного - полягає в тому, що батьки, читаючи дитині книгу, починають по-справжньому займатися її духовним розвитком, формуванням її особистості. Традиції такого читання благодатно впливають на всю родину, воно передбачає духовне спілкування сімʼї , зміцнення духовних звʼязків. В нашій Україні ці традиції мають глибоке коріння. Сімейне читання було невідʼємною частиною проведення дозвілля разом із рідними.
     Сімейне читання передбачає звернення до творів, цікавих всім членам родини, тож до уваги користувачів бібліотеки на виставці  запропоновані різні книги , які можна читати в голос, обговорювати, аналізувати прочитане в колі родини.

     Тільки спільними зусиллями бібліотеки і сімʼї ми зможемо відродити гарну традицію сімейного читання і стати запорукою успішності дітей, надавши їм можливість долучитися до світових книжкових скарбів, що зберігає бібліотека; домогтися щоб книга стала бажаною і потрібною в кожному домі.

неділя, 12 травня 2024 р.



  Весна… Ожила та розквітла природа. І саме в цю чудову пору, у другу неділю травня, в Україні та світі вшановують День Матері. Це одне з найзворушливіших і найбільш надихаючих свят, оскільки МАМА є найважливішою особою в житті кожної людини, яка завжди буде розуміти, пробачати та самовіддано любити. Споконвіку мама - найдорожча та найрідніша людина для кожного, адже вона подарувала нам життя, а потім мов ангел-охоронець оберігає нас, закриває своїм крилом і люблячим серцем від всіх негараздів . З неї починається наш життєвий шлях, вона дає нам підтримку, обійми і безмежну любов. Вона завжди благословляє нас на добро. У будь-яку хвилину, щомиті - мама- наша надія і порятунок.

З нагоди цього чудового  свята в бібліотеці пройшов майстер- клас « З любовʼю для мами», де діти виготовляли подарунки для матусь.


Милі дрібнички, зроблені власноруч та ще з фантазією, старанням і любовʼю - найкращий подарунок для найрідніших.

В цей день всім мамам ми бажаємо здоровʼя і щастя, міцно обіймаємо і всіма засобами засвідчуємо свою любов і вдячність . Дякуємо за недоспані ночі, за молитви, за терпіння, витримку, мудрість і любов. 

Особливо низький уклін матерям чиї сини та дочки захищають нашу Батьківщину!